Alles weten over een Hoverboard kopen
Hoverboards: trendy gadget en handig vervoersmiddel
Ze lijken nog het meest op een segway zonder stuur, en je ziet ze overal, vooral met hippe tieners erop: hoverboards. Het hoverboard is een trendy mix van speelgoed en vervoersmiddel: een platform waar je op kunt staan met twee wielen aan de zijkant. Hoverboard is de meest gangbare naam, maar je hoort ook wel eens balanceboard, oxboard of segboard. Met een gaaf hoverboard vervoer je jezelf in stijl, en je kunt kiezen uit een groot aantal kleuren, dus je vindt er altijd wel een die bij je past.
Voor wie is een hoverboard?
Hoverboards zijn in principe voor iedereen geschikt. Het is vooral een trend onder jongeren, en door de maximumsnelheid van 20 kilometer per uur ook voor hen geschikt. Let wel op dat een balanceboard officieel (nog) niet op de openbare weg mag in Nederland. Dus ook niet op de stoep. In je eigen huis en erf mag het wel, en hoverboards kunnen ook interessant zijn voor bijvoorbeeld bedrijven, als goedkoper alternatief voor een segway. Het rijden op een hoverboard is in ieder geval eenvoudig: iedereen heeft het zo onder de knie.
Hoe werkt een hoverboard?
Net als een segway, heeft een balanceboard een besturingssysteem aan boord om je te stabiliseren als je erop staat. Het board is elektrisch aangedreven, en de batterij heeft een oplaadtijd van 1-2 uur. Je kunt er met een snelheid van 10-15 km/h korte afstanden mee afleggen. De maximumsnelheid ligt rond de 20 km/h. Hoe meer je naar voren leunt, hoe sneller je gaat. De twee helften kunnen roteren zodat je links en rechts meer of minder kunt leunen: zo neem je bochtjes. Wil je naar links, dan leun je rechts (buitenste been) iets meer naar voren, en voor rechts het omgekeerde.
Is een balanceboard veilig?
De reden dat een balanceboard in Nederland (nog) niet op de openbare weg mag, is omdat de regelgeving nog niet klaar is voor dit nieuwe product. Ze tellen als gemotoriseerde tweewielers. Het probleem daarbij is dat de regels in Nederland alleen werken voor gemotoriseerde tweewielers met een zitting, en dat heeft een hoverboard niet. En een balanceboard kan ook best snel. Het veilig gebruiken van een hoverboard hangt dus van je eigen verantwoordelijkheid af. Maar als je er voorzichtig mee omgaat, en er niet de openbare weg mee opgaat, kun je gerust een balanceboard gebruiken.
Trendy hoverboards
Hoverboards worden voorlopig op de markt gebracht als hippe gadget in plaats van als serieus vervoermiddel. Dat betekent dat ze er in allerlei trendy uitvoeringen te krijgen zijn. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit alle kleuren van de regenboog voor je hoverboard. Om nog meer de blits te maken, hebben veel hoverboards flitsende Ledverlichting aan de voorkant. Sommige hoverboards hebben zelfs bluetooth speakers aan boord, zodat je via je telefoon muziek erop kunt afspelen.
Hoverboard accessoires
Een balanceboard maak je helemaal compleet met een aantal flitsende accessoires. Bijvoorbeeld een trendy draagtas, om je balanceboard in stijl te kunnen vervoeren als je er niet op staat. Daarnaast kun je je hoverboard ombouwen tot een hoverkart, waar je relaxed zittend op kunt rijden. Daarmee heb je een neuswiel en twee voetsteunen, en bestuur je het kantelplatform van je balanceboard met twee hendels. Met zo’n uitbreiding heb je nog lang plezier van je hoverboard!
Plaats een opmerking